Veelgestelde vragen

Ik heb betaald via overboeking waneer krijg ik mijn bevestigingsmail? Na betaling via IDEAL krijg je direct je bevestiging door gemaild bij overboeking duurt het ongeveer 7 á 10 dagen voordat de bevestiging mail wordt verstuurd naar het mailadres van de deelnemer.

Mocht je willen inschrijven en je heb een cadeaubon of een voucher dan klik je op overschrijven bij de boeking en je maak het bedrag over minus de waarde van de bon en deze bon stuur je ingevuld naar ons adres.

Ik ben mijn bevestigingsmail kwijt? Nadat je bent aangemeld op de website, (rechts op het scherm) kan je in de taakbalk (rechts op het beeldscherm) je eigen inschrijvingen inzien. Je kan dan een extra bevestiging van het evenement naar je laten door mailen. (check wel even of je mailadres juist vermeld staat bij "gegevens")

Ik heb betaald voor een evenement maar ik wil naar een andere datum? Je kan omgezet worden naar een ander evenement, indien je niet betaald heeft kun je na het aanmelden op de site jezelf  ook weer uitschrijven. Indien je betaling is gerealiseerd dan moet je ook voor het nieuwe andere evenement in schrijven en aansluitend de beide referentie nummers doorgeven naar info@circuitschool.nl wij zullen je betaalde inschrijving gaan omzetten naar de nieuwe inschrijving. Als je een voucher heb dan boek je via overboeken en je maakt het bedrag over minus de waarde van de bon en de voucher stuur je ingevuld naar ons adres. (dit kan  tot 10 dagen voor evenement, zie algemene voorwaarden)

Wat kan ik zelf met betreking tot inschrijvingen? Je kan na het registreren/aanmelden op de website zelf je eigen inschrijvingen beheren. Nadat je bent aangemeld op de website kan je rechts in een taakbalk je eigen inschrijvingen inzien, je kan een extra bevestiging van het evenement naar je laten door mailen. Indien er nog niet betaald is kan je jezelf ook uitschrijven, indien er betaald is en je wilt annuleren dan moet je een mail sturen naar info@circuitschool.nl  Je kan in het beheer systeem van jezelf een wijziging of mailadres veranderen. Indien het wachtwoord vergeten is of men krijgt geen bev.mail doorgestuurd stuur dan een mail webmaster@circuitschool.nl  check eerst wel even je eigen mailadres en spamfilter. 

Ik rij zeer snel op de opbare weg maar heb geen circuit ervaring, in welke groep moet ik inschrijven?  Als je geen circuitervaring heb raden we aan om eerst de twee cursussen te volgen. eerst de cursus niv.1 en aansluitend de niv.1+, tijdens de niv.1+ kan je een beoordeling vragen aan de instructeur over wat jou mogelijkheden zijn ivm het circuitrijden.

Kan ik op een evenement omgezet worden naar een andere groep? In principe worden er geen deelnemers omgezet, Wel uit veiligheidsoverweging heeft de organisatie het recht om mensen te verplaatsen van groep (rondetijden) of volledig te verwijderen van het evenement.

Welke groep moet ik mijzelf inschrijven? Hieronder staat de omschrijving in welke groep je kan/moet inschrijven, mocht je geen circuitervaring hebben dan is het raadzaam om altijd bij de cursusgroep in te schrijven. Ook bij de cursusgroep gaan deelnemers indien toelaatbaar altijd zelfstandig vrij rijden, we hebben altijd 5 sessies waarvan 2 a' 3 sessies op eigen tempo gereden gaat worden en indien gewenst kan dit met begeleiding van een instructeur. "Expert" - als je onder de 1.55 min. rijdt / "Snel" - als je +/- tussen de 1.55 min. en de 2.05 min. rijdt / "Minder Snel" als je +/- tussen de 2.05 min. en de 2.20 rijdt / "Beginner"alles boven de 2.20 min. rijdt of als je nog nooit op een circuit heeft gereden.

Ik ben ingeschreven maar nog niet betaald en de datum staat VOLGEBOEKT? Als jij een referentie nummer heb verkregen bij inschrijving dan sta jij op de brutolijst. Als de datum van het evenement op VOLGEBOEKT gaat ben jij nog steeds verzekerd van deelname. Je moet wel binnen afzienbare tijd je inschrijfgeld voldoen. Doe je dit niet dan wordt je na een aanzienlijke tijd weer uitgeschreven, ook dit kan je inzien en controleren in je eigen beheer systeem nadat je bent aangemeld op de website van Circuitschool.nl.

Kan ik annuleren?  Tot 10 dagen voor het evenement kan men annuleren, dit doet men door middel van een mail te sturen naar info@circuitschool.nl Vergeet niet je ref. nr. erbij te vermelden, de adm. kosten bedragen 20.- euro per geannuleerd evenement. De overheid/RIVM bepalen de richtlijnen voor een event, dit zowel voor de uitbater van het circuit als voor de orgabiserende partij op het circuit. Deze richtlijnen zijn bindend voor al onze deelnemers, als men wil annuleren uit eigen overtuiging dan kan dat met onze annulering voorwaarden van 20.- euro, hou er rekening mee dat er met een pandemie de regels en voorwaarden kunnen veranderen. Deze regelgeving is ten alle tijde bindend voor zowel circuit/organisatie en voor onze deelnemers.

Beschermende motokleding?  Je kan deelnemen bij de cursus  niv.1 met textiel motorkleding mits de broek en de jas aan mekaar gerits kan worden, juiste handschoenen en motorlaarzen is vanzelfsprekend. Voor alle andere evenementen is leer verplicht, dit mag een combi overall zijn of een volledige race overall. WIJ VERHUREN OP ONZE EVENEMENTEN RACEOVERALLS 40.- P.DAG. Wel van te voren per mail reserveren (100.- euro borg) Bij reservering wel je confectie maat doorgeven. info@circuitschool.nl 

Uiltaat van de motorfiets?  Je kan deelnemen met een motorfiets met standaard uitlaat of een vervangingsuitlaat met Db killer erin gemonteerd. Ten alle tijde vragen wij de deelnemers rekening te houden met de geluidsproblematiek op de diverse circuits. We geven tijdens onze briefing aan waar je op moet letten, want met een motorfiets die geheel orgineel is kan er ook wel eens problemen ontstaan.

Het profiel de banden op mij motorfiets?  We hebben s''ochtends voor aanvang een technische keuring, somigen komen met bijna versleten banden naar een cicuitdag. Dit is niet verstandig want versleten banden hebben vaak een plat loopvlak gekregen waardoor de motor moeilijker gaat sturen, aangezien je veel moet sturen op het circuit raden wij aan om eerder met nieuwe banden deel te nemen dan met versleten. De ervaring die je zal hebben met nieuwe banden is vele malen beter en leuker dan met versleten banden.

Technische staat van mij motorfiets?  Tijdens de technische keuring checken we opties de remblokken en de staat van jou motorfiets. indien er geschaafde of gebroken remhendels opzitten wordt de motor afgekeurd, Check zelf voordat je naar het circuit komt de staat van je eigen motor, het is een hobby met hoge snelheid controleren is vanzelfsprekend.

Technische ondersteuning? Tijdens onze evenementen in Assen en Zolder is er een technische service aanwezig, daar kan je banden kopen en wisselen en diverse andere techinische producten

Bij elkaar in de groep rijden? Je kan deelnemen met een groep vrienden, indien je deelneemt in de niv.1, niv.1+ of niv.2 rijden. Deze rijden te allen tijde bij elkaar in de groep.  Bij het vrij rijden kan je het aangeven door een mail naar info@circuitschool.nl  te sturen.

Overnachtings mogelijkheden? Je kunt Overnachten op het paddock, stroom en sanitaire voorzieningen aanwezig. Er zijn in de regio hotels aanwezig die zeer motorvriendelijk zijn.

Is er nog plaats op een evenement?  Er is plaats voor een evenement als men zich via de website er nog voor kan inschrijven. Als jou keuze op VOL staat dan is er geen plaats meer vrij. Sommige deelnemers komen op goed geluk naar het circuit in de hoop nog te kunnen deelnemen, indien er plaats vrij komt dan kun je tegen contante betaling nog deelnemen. (ter plaatse betaald men 5.- euro extra)

Regen gaat het dan door?  Tijdens regen gaat het gewoon door en is niet mogelijk je inschrijving te annuleren wegens weeromstandigheden.

Kunnen er vrienden komen kijken? Je kan vrienden / familie zonder bijkomende kosten uitnodigen om naar jou verrichtingen te komen kijken op het circuit, het paddock is vrij toegankelijk en er valt van alles te zien en te beleven. Let wel: huisdieren zijn niet toegestaan op en rond het paddock, kleine kinderen raden we ook af.

Fotograaf aanwezig op een evenement?  Er is op al onze evenementen een prof. fotograaf aanwezig waarbij je foto''s kan bestelen. Voor al onze evenementen is aanwezig voor de mooiste foto's. Kijk op www.wegraceinfo.nl 

Pitbox huren op een evenement? Er kan op al onze evenementen een pitbox gehuurd worden de kosten bedragen 110€ per dag en een borg van 100€ voor de sleutel/card van de pitbox. Dit kan op het circuit van Assen ter plaatse worden geregeld.(ook in de avond voor het event, vanaf 19.30u tot 23.00u) 

Is mijn motorfiets verzekerd op een evenement? Bij de Circuitschool.nl is de motor niet verzekerd, mits je eigen verzekering het wel verzekerd, bij sommige verzekeringen zijn onze evenementen gewoon mee verzekerd. Informeer even bij je verzekering wij hebben geen competitie en zeker geen tijdwaarneming, instructeurs begeleiden de cursus groepen. (geen verhaal schade mogelijk op andere deelnemers of op de organisatie)

Staat jou vraag hier niet bij? Mail dan naar info@circuitschool.nl